Thursday, August 16, 2007

lama menyepi?...ku..ku..ku dari kejauhan

pastinya sebab malas..

....kenapa tak berkongsi coretan...?????

"mereput"..(kita belajar kimia tentang proses pereputan-sengaja mengelarkan diri ini haiwan@tumbuhan..)

aktiviti sepanjang musim cuti panas sekolah yang tak membawa pulangan duit melainkan kegembiraan, letih dan makan percuma..

ekstra ciput bersama director short sebelum ni(The Villians) satu indipenden feature..scene konon2 parti malam filem festival..

tgh prepare graduation show budak tari Korean - gua handle bahagian visual@camera..

tgh buat shortlist graduation project tuk short budak broadcast China - shoot pakai HD kot..gua handle camera

gua lama lagi grad sih!..cis

tolong cameo tuk muzik video DJ indipenden - director dia muda lagi, tua dalam 2 tahun umur gua..work dah sampai Cannes.. DJ tu cool gak..mula2 main heavy metal..tukar punya tukar..la ni one man band..shoot hunjung minggu ni..gaya ala2 Micheal Gondry..

belajar bahasa korea level 3 hari2 sampai cuti musim panas habis 28 ni..

wallet hilang..tak ada IC sampai skrg(IC digelar Alien Card kat sini..tuk pendatang..keji tak?)


*oh ya..kalau di sini..pasti tak ada masalah "negaraku"..sebab di sini hanya ada "negara kami"...contoh bila berbicara..kita pakai "isteri saya"..di sini jadi "isteri kami"...segalanya kami(bank kami..keluarga kami..rumah kami)...pelik tapi benar..itu yang terjadi bila diterjemah secara literal..

jumpa takashi miike..yg buat audition, ichi the killer....berapa malam tak tidor..gembira punya pasal...

ok..selamat!

4 comments:

Black's@ Amin Iskandar said...

Lama sangat menyepi brader.... tak email pun.... bila kau balik? album aku dah keluar....

bad dah balik cuti, tapi haram aku tak jumpa pun... sibuk sangat dia kot...

he he he... Apa-apa hal email atau tulis komen di blog gua....He he

khemy said...

maz!!

biler ko balik mesia..aku nak kirim henpon Nseries boleh tak? rayer ker?

aku khamisah dengan nama samaran khemy..cheewah..

nordinismail said...

helo bro...lama ak dengar crite kau..aku ingat dah smpai cannes ke..aku jumpa kamarul, dia bagi au kau dah keluar kat indie korea, best kan...somthing different yang menarik kan! aku mcm biasa aje...sibuk shooting film james lee 1st feature film mainstream dia dengan tayangan unggul...film 'hesteria" 2hb nie wrap...kwn2 pun dah jdi lecture kat ask..alhamdulillah...kdg2 terasa jga sbb cemburu dengan ilmu yang kau org dapat...aku hanya dapat duit aje...insya allah bln 10 nie lps raya aku jadi props master untuk film cicakman 2...kalau balik raya contact aku ok...email aku dah kena close...sory!

cheguBard said...

jika tiada apa nak dilakukan cuti2 nie melangkah le ke yeokgok station .... melepak di samsung topvile......