Monday, May 14, 2007

hidup kadangkala lakonan...

http://www.indieforum.co.kr/bbs/board.php?bo_table=movie&wr_id=22
sila copy dan tampal sebab saya tak pandai nak buat link automatik..terima kasih.

ni filem yg termenyibuk berlakon..maaf maklumat semua dalam korea..
aku pun tak berapa paham apa diorang tulis..

sabtu lepas 12 Mei..gi tengok tayangan...yang datang, aku ajak che gubard(gerak) & vignes(DOP aku) - malaysia, pimpaka wartawan thailand..jessica makcik human right filipina dan bono India. Banyak gak orang yang tergelak..aku doakan filem ni pergi jauh..boleh aku tumpang..hehehe..

cerita dia bercorak spageti vampire(aku punya istilah)..disampaikan dalam 2 act.
act pertama ala2 dokumentari..perkenalkan karakter...semua karakter(4 orang) aku sbg. osama - malaysia, guanse sbg. guanse - vietnam, ziyar sbg. momo - myanmar, syakir sbg. tona - bangladesh. ada inter cut stock footage..ada caption.. sedikit komidi.


act kedua..
waktu kami berempat tgh di pub, time perlawanan korea dan perancis, orang-orang korea bertukar jadi vampire..makan orang..ganas2..guanse dan momo mati kena kunyah dek vampire..aku dan momo terselamat dalam kejar mengejar yang menghiburkan..

ending tak kata menang atau kalah..hanya memaparkan..aku dan momo berjalan di Gangwhamun, kereta senua di padamkan melalui kesan khas..tatkala vampire korea lari menyorok diri waktu fajar menyinsing..

dirakam menggunakan panasonic P2..durasi lebih kurang 30 min. filem ni merupakan projek akhir pelajar master yg merupakan bekas filem kritik/filem review majalah legendary KINO(akhir dekad 90-an, dah tak ada majalah ni...dia punya kepentingan macam majalah cahiers du cinema perancis untuk orang korea)
best gak tgk diri sendiri di layar lebar..pengalaman yang macam mustahil dah nak dapat..hehehe..

*filem gua (video aja sebenarnya) tgh editing..mimpi jugak tayang kat panggung...tapi yang penting habiskan editing dulu..hehehe

* oh ya..jumpa pengarah indie korea yg bercakap tentang pengarah Zai Kuning, malaysia..aku pun tgh checkout background pengarah ni..sebab dengar2 summer ni ada projek nak shoot kat singapura..prijek koloborasi..boleh menyelit sanan sini pun cara..(cis opportunis betul!)
sekian!

7 comments:

Anonymous said...

caya lah bangwan!
=))



*ieja nih!

Kimchi Land - Korea said...

hang memang hebat...malam tu aku mengantuk sampai berkeroh tidur masa filem ke dua ...

tapi bila tayang filem hang aku gelak sakan dan bila bab panic pun aku gelak... hang memang ada bakat..

PerverdZ said...

cool..! pasni buleh jadi hero crite usop haslam plak.. huahauhau!

hey ieja! said...

bang wan!
update laie lah!

Anonymous said...

maz, ini email baru aku....apa2 hal contact!
i.nordin@yahoo.com

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

miley cyrus nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/mileycyrus]miley cyrus nude[/url] paris hilton nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/parishilt]paris hilton nude[/url] kim kardashian nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/kimkardashian45]kim kardashian nude[/url] kim kardashian nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/celebst]kim kardashian nude[/url]